top of page
Writer's pictureRinkodaros Vadovas

Kaip proaktyviai išvengti žalos ir nuostolių: LabaTex vandenį sugerainčių inovatyvių sprendimų vaidmuo 🌊🛡️

Atnaujinta: 02-28

Dėl vis dažniau pasitaikančių vandens žalos atvejų namų ūkiuose ir komercinėse įmonėse visoje Lietuvoje, efektyvių sprendimų poreikis kaip niekada yra aktualus. Arm Technology UAB stovi šio iššūkio priešakyje, siūlydama naujoviškus LabaTex vandenį sugeriančius kilimėlius ir barjerus, kurie iš esmės keičia su vandeniu susijusių avarijų sprendimo būdus. 🇱🇹💧


Pavaizduotas gamyklos vaizdas kur prie konvejerio darbuotojai gamina Laba-Tex sprendimus

Kylanti vandens žalos banga Lietuvoje


Naujausi didžiųjų draudimo bendrovių, tokių kaip "Lietuvos Draudimas", Draudimas.lt ir BTA, pranešimai rodo nerimą keliančią tendenciją Lietuvoje. Lietuvos Draudimas atskleidžia, kad vidutiniškai per dieną įvyksta 18 žalos vandeniui atvejų, o daugiausia - butuose (Lietuvos Draudimas, 2020). Panašiai Draudimas.lt pažymi, kad kas valandą Lietuvoje vienas gyvenamasis būstas patiria vandens žalą, pabrėžiant šios problemos visuotinumą (Draudimas.lt, 2020). BTA statistika taip pat patvirtina šią tendenciją - pastaraisiais metais gerokai padaugėjo žalų dėl vandens padarytos žalos (BTA, 2021). Šie nerimą keliantys skaičiai pabrėžia būtinybę imtis aktyvių priemonių vandens žalos rizikai sumažinti.


Poveikio supratimas


Vandens žala, atsiradusi dėl prietaisų nuotėkio, vandentiekio problemų ar gamtos reiškinių, tokių kaip potvyniai ir liūtys, gali sukelti didelių finansinių nuostolių ir padaryti žalą turtui. Lietuvoje vidutiniai vandens padarytos žalos pašalinimo kaštai yra apie 535 eurus, tačiau sunkiais atvejais ji gali išaugti iki dešimčių tūkstančių (Lietuvos Draudimas, 2020). Pasekmės neapsiriboja vien piniginiais nuostoliais, bet turi įtakos gyventojų gerovei ir saugumui.


LabaTex vaidmuo vandens žalos prevencijos srityje


LabaTex vandenį sugeriantys kilimėliai ir barjerai keičia situaciją. Šie Lietuvoje sukurti ir gaminami sprendimai ne tik sugeria vandenį, bet ir išbrinkę sudaro veiksmingas užtvaras, užkertančias kelią tolesnei žalai. LabaTex kilimėlis gali sugerti iki 5 litrų vandens, o barjerai - nuo 4 iki 15 litrų. Ši savybė labai svarbi nedelsiant reaguojant į su vandeniu susijusius incidentus, užtikrinant, kad žala būtų greitai ir veiksmingai sustabdyta, nepriklausomai nuo paros laiko.


Kodėl LabaTex būtina turėti


Pirma, skubus reagavimas. LabaTex gaminiai padeda greitai suvaldyti nuotėkius ir išsiliejimus, o tai labai svarbu siekiant išvengti didelės žalos.

Antra, universalumas. Šie kilimėliai ir užtvaros tinka namams, įmonėms ir komercinėms patalpoms, todėl juos galima naudoti įvairiose vietose.

Trečia, didelis sugeriamumas. Jie sugeria didelį kiekį vandens, todėl idealiai tinka ekstremalioms situacijoms.

Ketvirta, lengvas naudojimas: juos paprasta patiesti, todėl jais gali naudotis bet kas, kai reikia skubios pagalbos.

Penkta, ekologiškumas. LabaTex vandenį sugeriantys kilimėliai ir barjerai, pagaminti tik iš gamtai draugiškų medžiagų.


Atvejų tyrimai ir atsiliepimai


Naudojimo pavyzdžiai tik iliustruoja LabaTex gaminių veiksmingumą. Vienu atveju LabaTex užtvara neleido nedideliam virtuvės nuotėkiui virsti didele nelaime, todėl namo savininkas išvengė didelių remonto išlaidų. Įmonių savininkai taip pat gyrė šį gaminį už tai, kad jis apsaugojo jų patalpas per staigius potvynius, pabrėždami jo patikimumą ir efektyvumą.


Išvada


Vis dažniau pasitaikantys vandens žalos atvejai Lietuvoje reikalauja proaktyvių ir veiksmingų sprendimų. Naujoviški LabaTex vandenį sugeriantys kilimėliai ir barjerai yra esminė gynybos linija, sušvelninanti tokių nelaimių poveikį. Pritaikant šiuos sprendimus namų ūkiuose ir versle, galima gerokai sumažinti su vandeniu susijusių avarijų žalą ir nuostolius. LabaTex yra lietuviškų inovacijų liudijimas, pateikiantis praktiškus ir efektyvius sprendimus vis didėjančiai problemai spręsti. 🌟💦


Nuorodos:

Lietuvos Draudimas. (2020). Lietuvos draudimas: kone kas valandą - po užlietą butą, namą, kotedžą. [internete] Prieiga per internetą: https://www.ld.lt/naujienos/lietuvos-draudimas-kone-kas-valanda-po-uzlieta-buta-nama-kotedza [žiūrėta 2023 m. gruodžio 31 d.].

Draudimas.lt. (2020). Kas valandą Lietuvoje užliejamas būstas. [online] Prieiga per internetą: https://www.draudimas.lt/naujienos/kas-valanda-lietuvoje-uzliejamas-bustas [žiūrėta 2023 m. gruodžio 31 d.].

BTA. (2021). Būsto užliejimų daugėja: namų administratoriai fiksuoja daugiau skambučių, o draudikai - prašymų atlyginti žalą. [internete] Prieiga per internetą: https://www.bta.lt/naujienos/busto-uzliejimu-daugeja-namu-administratoriai-fiksuoja-daugiau-skambuciu-o-draudikai-prasymu-atlyginti-zala [žiūrėta 2023 m. gruodžio 31 d.].



8 peržiūros0 komentarų

Comments


bottom of page